12-15.6.23 i Sideby, Österbotten, med busstransport från hela Svenskfinland.

Teaterkalaset är ett sommarevenemang för barn i åldern 7-12 år!

Evenemanget är ambulerande och arrangeras årligen på olika orter i Svenskfinland.

Teaterkalaset är för dig som tycker om att stå på scen, spela teater och vill lära dig nya saker. Evenemanget passar för både de som hållit på med teater och för dig som vill pröva på teater. Under Teaterkalaset får du pröva på olika teaterworkshops, se på teater och delta i roligt sommarprogram.

Anmälan är nu öppen!

Workshopsalternativ:


Teater

Workshopsledare Emma Kullberg

Drama genom lek och rörelse med Emma Kullberg
Max antal 15 st

Vi leker och rör på oss samtidigt som vi använder oss av fantasi och kreativitet. Vi kommer att varva roliga, fartfyllda lekar med en del koncentrations- och samarbetsövningar. Vårt mål är att ha roligt tillsammans och att under workshopen skapa vårt eget lilla äventyr. Mjuka kläder behövs.

Magi

Workshopsledare Samuel Salminen

Jag heter Samuel Salminen och är 25 år. Jag har alltid varit intresserad av trolleritrick. Mitt intresse började när jag var barn och såg program med barntrollkarl på tv. Sedan fick jag en egen trollerilåda som present och började öva små trick, som jag gärna visade åt familjen.
Nu har jag uppträtt som barntrollkarl och musiker under de senaste fem åren bland annat på dagisar, barnkalas, i församlingar och köpcentrum. Min karaktär heter Hassu-Hessu. Han är en sjungande trollkarl som uppträder för barn.
Trolleri är något som nästan alla gillar och det är underhållande och roligt. Det passar till olika fester, tillställningar och evenemang. Nu vill jag gärna dela den glädjen som jag har fått genom trolleri och lära ut några roliga trick, varigenom man får lära sig basen till hur man övar trolleri och några tips som hjälper på vägen till att bli en trollkarl.
Trolleri är en kul hobby och det finns alltid nya saker att lära sig. Aldrig blir det tråkigt med trolleri. Det är en egen värld, där det finns oändligt med saker att göra och lära sig. Och det bästa är, när man får ge publiken en fin och magisk upplevelse.
I workshoppen får barnen själv pyssla och göra sina egna trolleriredskap som de får ta hem. De får också lära sig sådana grundläggande trick som till exempel hur man trollar bort eller fram en näsduk. Också ballongfigurer får de lära sig att göra. 

 


Lajv

Workshopsledare Julle Vestman

Gillar du att klä ut dig, att spela teater eller att leka? Har du någon gång velat vara pirat, soldat, sångare eller varför inte ett magiskt väsen, som en älva? När du lajvar kan du vara vad som helst!

Lajv, eller levande rollspel som det egentligen heter, handlar om att tillsammans skapa en historia. Du skapar en karaktär och pratar med de andra spelarna, sedan klär ni ut er till era karaktärer och reser in i en värld som spelledaren skapat.

Spelledaren ger er information om världen och reglerna, och sedan leker och spelar vi sinsemellan för att klura ut mysterier och skapa nya vänskapsband!

Låter det här kul? Kom med på lajv-workshop!

Street Dans

Workshopsledare: Nathalie Östersund

Jag heter Nathalie och har jobbar som danslärare och koreograf sedan 2015. Jag lär ut olika stiler inom street och vi kommer fokusera på hip hop. Vi kommer dansa, leka en del danslekar samt lära oss en koreografi.


Scenteknik

Vill du lära dig grunderna i scenteknik och testa på att arbeta med ljus och ljudteknik? Då är detta en workshop för dig.

Sofia Wegelius

TEATERKOORDINATOR

teater@fsu.fi