0-30

FSU och våra medlemsorganisationer erbjuder teaterverksamhet för både barn och unga, både i Finland och internationellt. Här kan du ta del av FSU:s egna teaterprojekt, internationella festivaler och läger för barn och unga och därtill de Teaterskolors verksamhet som erbjuder grundläggande konstundervisning inom teater enligt läroplan. Följ teater.fiFacebook eller prenumerera på vårt nyhetsbrev för uppdaterad information direkt till dig.

Teaterkalaset är ett nationellt teaterevenemang för barn i åldern 7–12 år som arrangeras årligen i juni månad. Teaterkalaset samlar teaterintresserade barn från hela Svenskfinland till en och samma ort. Under evenemanget får deltagarna ta del av inspirerande workshops, teaterföreställningar och roligt gemensamt sommarprogram. Teaterkalaset fungerar som ett samlande evenemang för eleverna vid de svenskspråkiga teaterskolorna.

Kulturkalaset är ett evenemang för kultur- och konstintresserade barn i åldern 7–12 år. Evenemanget ger deltagarna en möjlighet att pröva på och inspireras av flera olika kulturinriktningar. Kulturkalaset är ett nytt samarbete mellan Finlands Svenska Ungdomsförbund och Kulturkarnevalen. Kulturkalaset arrangeras årligen och samlar barn från hela Svenskfinland.

Är ditt barn intresserad av teater och vill lära sig mera? Besök då någon av de 7 teaterskolorna i Svenskfinland och bekanta er med deras undervisning. Grundläggande konstundervisning (GKU) i teater är målinriktad undervisning. Undervisningen styrs av en riksomfattande läroplan och ges av professionella pedagoger. Den allmänna läroplanen omfattar 500 timmar medan den fördjupade läroplanen omfattar 800 timmar, totalt 1300 timmar.

Årligen arrangeras flera internationella läger och festivaler för barn och unga. Vill ni veta mera om vilka internationella möjligheter som erbjuds, så lönar det sig att följa teater.fi på Facebook eller prenumerera på teater.fi:s nyhetsbrev.