Kärringmossen (fin. Ämmäsuo)

06 Februari 2019 kl. 19.00–06 Februari 2020, 20.00

31.1.2020 Åbo Svenska Teater, Åbo -PREMIÄR-

6.2.2020 Åbo Svenska Teater, Åbo

Red Pearl women’s clown festival 2020, Helsingfors

22.5.2020 Teatteri Avoimet Ovet, Helsingfors

23.5.2020 Teatteri Avoimet Ovet, Helsingfors

 

”Kärret ligger still. Ur tomma intet uppenbarar sig två varelser. Två hårdkokta kärringar har vaknat från sin tid i ide, och de är inte nöjda över att de legat i glömska. Världen har förändras – men inte till det bättre. En skamlös uppgörelse kan börja. Kärringarna lyfter klackarna i taket – och du är bjuden på kalas! En förändring är värd att firas i gott sällskap”

Kärringmossen är en unik hybrid av fysisk teater, clowneri och skådespelarkonst. Arbetsgruppen har inspirerats av bouffon-tekniken – en specialgren inom clowneri där groteska karaktärer tar skamlöst itu med orättvisor och hyckleri. De “fula” och nästan mytiska karaktärerna lockar oss “vackra” till både skratt och förfäran.

Kärringmossen har sin urpremiär på Åbo Svenska Teater (OBS! endast två föreställningar), varefter föreställningen ses på Red Pearl women’s clown festival 2020 (H:fors) och i repertoaren för Teatteri Avoimet Ovet (H:fors). Föreställningen turnerar på svenska och finska.

De härliga kärringarna på scen porträtteras av den unika Cris af Enehielm och Grus Grus Teaters egna charmerande clownmagister Janna Haavisto!Plats
TURNERAR! SE PLATSER I BESKRIVNING


 

Vill du beställa på Teater.fi: infobrev?

Vi skickar ut info 6 ggr i året om bland annat auditioner, festivaler samt understöd som gynnar teaterföreningarna.

* obligatorisk
/ ( mm / dd )