Honey

25 Januari 2019 kl. 19.00–21.45

I mars hade vi premiär på den nyskrivna polymonologen Honey. Texten är skriven av teaterns nya dramaturg Tove Appelgren, som även regisserar pjäsen och alla rollerna spelas av Kajsa Ek. Honey är robust och resursstark! Honey är lättillgänglig och framåt! Men berättar hon riktigt allt för sina vänner? Kan Honey visa sårbarhet? Ens för sin psykoterapeut?

Honey känner sig klämd mellan sin högdragna mamma Margareta och sin 15- åriga dotter Sissela- förnuftets röst, åtminstone enligt sig själv... Det handlar om tre generationer, det handlar också om tre väninnor och om tre ex-män och om att ha snuttjobb men fyra barn att försörja. Kom med hem till Honey, stick dig in hos mamma Margareta och häng med till karaokebaren. Honey är en feelgood-pjäs.

 

 

HONEY
Är det inte intressant hur mycket skit man kan ösa över sina medmänniskor med ett behärskat leende. Det finns en lista på elakheter man kan säga trots att man ler. Idiot. Är ett av dem. Ångvält? Hur kan den här stilikonen alls ha fått en så socialt klumpig dotter som jag? Själv föddes hon i en exklusiv byxdress från Prada?

MARGARETA
Ja jag har så önskat att min känsla för stil skulle ha gått i arv till dig min flicka men...

HONEY
Och din ödmjukhet...

MARGARETA
...men det har väl hoppat över en generation. Sissela har ju så bra smak.

HONEY
Sissela tycker om beige.

MARGARETA
Ja precis.


Plats
Åbo Svenska Teater
Eriksgatan 13
20100 Åbo

 

Vill du beställa på Teater.fi: infobrev?

Vi skickar ut info 6 ggr i året om bland annat auditioner, festivaler samt understöd som berör amatörteatrar.

Beställ nyhetsbrev