Förvandlingen

19 December 2018 kl. 19.00–20.15

I Franz Kafkas novell Förvandlingen får familjelivet sig en törn då Gregor, familjens enda son och försörjare, en morgon förvandlats till en jättelik insekt. Föräldrarna och systern är utom sig. De får ta sig an både arbete, hushåll och skulder medan det som en gång var deras son och bror klättrar på väggarna i ett nu förseglat pojkrum.

Gregors syster är den enda som vågar sig in till honom. För visst är det fortfarande Gregor? Hans tillstånd ändrar väl aldrig på det? Hör han henne ännu? Kan han förstå det hon säger? Minns han allt de upplevt tillsammans?

Dramatiseringen som är utarbetad av dramatikern Christoffer Mellgren tillsammans med regissören Carl Knif, granskar familjen som enhet och de krafter som kan rubba den harmoniska familjedynamiken. Hur mycket kan ens nära förändras, innan vi slutar att känna igen och älska dem? Hur mäter vi en människas värde? Vad är en lyckad människa?

Den finlandssvenske koreografen och dansaren Carl Knif iscensatte Kafkas surrealistiska mardröm med enorm framgång våren 2016. Föreställningen gick för utsålda salonger på Svenska Teatern och var även en del av det högklassiga programmet under Tammerfors teatersommar.


Plats
Svenska Teatern
Norra esplanaden 2
00130 Helsingfors

 

Vill du beställa på Teater.fi: infobrev?

Vi skickar ut info 6 ggr i året om bland annat auditioner, festivaler samt understöd som berör amatörteatrar.

Beställ nyhetsbrev