Teaterinfo från FSU

18.01.2018 kl. 15:46

Teaterinformation av FSU

Vill ni i er förening också i framtiden få information per e-post om aktuella teaterärenden. Det handlar om information om understöd som delas ut, teaterskolningar och auditioner. Efter maj i år har FSU inte rätt att skicka er denna information till er per e-post om ni inte beställt den av oss. Fyll därför i det korta formulär ni hittar på Teater.fi och håll er uppdaterade också i framtiden.

Mera information och formuläret hittar ni här:
https://teater.fi/sv/entre/article-12087-61981-efter-maj-skickas-teaterinfo-per-epost-endast-till-de-som-bestallt-brevet

Ifall ni önskar få pinfärsk information gällande teater, följ då Teater.fi på Facebook.

 

De som spelat teater under 2017 bör lämna in teaterstatistiken senast 1.2.2018

Teaterstatistiken gäller alla amatörteatrar som spelat under år 2017 i Finland. Statistiken kan fyllas i här:

https://teater.fi/sv/teaterstatistik/

De föreningar som redan har fyllt i statistiken är:

Vanda teaterförening rf

Juthbacka Teaterförening r.f.

Pedersöre Teater

Västnyländska Ungdomsringen r.f.

Raseborgs Sommarteater / Västnyländska Ungdomsringen

Rampfeber rf.

 

Har ni goda marknadsföringsidéer för er kommande pjäs? Sök då understöd för dem!

FSU kommer att stöda amatörteatrarna som har goda idéer inom marknadsföring. Med en god idé kan ni ansöka om stödet från FSU för att verkställa er plan. Kriteriet är att idén marknadsför er kommande föreställning och samtidigt lyfter fram Teater.fi. På detta sätt gynnas också de övriga grupperna av vinnarnas idéer. Nytänkande idéer prioriteras.  FSU kan stöda en eller flera idéer beroende på ansökningarna. För att ansöka om stödet så ber vi er skicka in en plan där ni presenterar er idé och en budget till teater@fsu.fi senast 4.4.2018. Notera att budgeten bör vara realistisk för att beaktas. I budgeten bör framgå vilken summa ni söker av FSU.

Läs mera om marknadsföringsstödet här: http://teater.fi/sv/understod/marknadsforingsstod/

OBS! FSU kräver att ansökande förening har lämnat in föregående års teaterstatistik för att ansökan skall beaktas.

 

Ansökan om produktionsstöd senast 4.4.2018

Det är igen aktuellt för FSU-amatörteatergrupper att ansöka om produktionsstöd från FSU för vår- och sommarpjäser som uppförs under tiden 1.3–31.8.2018.
Till ansökan bifogas noggrant uppgjord budget (stödbeloppet bör ingå) för uppsättningen.
Ansökan för vår- och sommarpjäser bör inlämnas senast 4.4.2018 på för ändamålet tryckt blankett. Blanketten och mera information hittar du på teater.fi:

http://teater.fi/sv/understod/produktionsstod/

Närmare information från FSU-kansliet, teater(at)fsu.fi
OBS! FSU kräver att ansökande förening har lämnat in föregående års teaterstatistik för att ansökan skall beaktas.

 

FSU:s Teaterkoordinator blir mammaledig

I februari så kommer jag att bli mamma ledig från FSU. Praktiskt sätt så kommer detta att betyda att då man kontaktar FSU i teaterärenden, bör man använda e-post adressen teater(at)fsu.fi. Den kommer att läsas av de som kommer att arbeta med teaterärenden under min frånvaro. Vi skall göra vårt bästa för att se till att detta påverkar er föreningar så lite som möjligt. För upphovsrättighets ansökningar och pjäslån ber vi er använda de för ändamålet gjorda formulär som hittas på teater.fi.

 

Uppdatera Teater.fi

Uppdatera er info på Teater.fi inför vår- och sommarteatersäsongen. FSU kommer att samla in informationen via sidan för att kunna marknadsföra årets produktioner.
Ifall ni inte hittar eller har glömt era inloggningskoder så ta kontakt med pasi(@)fsu.fi, så får ni nya.

Under våren kommer vuxna teatergrupper att kunna söka till Neata festivalen och 2 ungdomar sökes till EDERED teaterlägret

FSU håller er uppdaterad då ansökningstiden närmar sig. Informationen skickas i detta info mail och via Teater.fi hemsidan och Facebook sidan

SKÄRPTA REGLER GÄLLANDE UPPHOVSRÄTTIGHETER

Notera att reglerna för upphovsrättigheter har skärpts. Agenturerna som bevakar rättigheterna har meddelat att ifall en ansökan kommer in för sent, så kommer den inte ens att behandlas utan direkt få avslag. Kom ihåg att ansöka om rättigheterna före ni börjar öva! Notera också att det kan ta upp till en månad att få svar på sin ansökan.
Därtill inför agenturerna en förhandsbetalning som måste betalas före spelperioden men som får avdras från slutsumman. Detta gäller i det flesta av rättighetsfallen. Summan varierar beroende på produktionens storlek.

Föreningsfestivalen

1.4 lediganslås Föreningsfestivalens aktiveringspengar för i år. Ifall ni har idéer om evenemang som kunde vara en del av festivalen så lönar det sig att ansöka. Det kan handla om teaterworkshops, festivaler, föreläsningar eller rundvandringar.  Läs mera här: http://www.festival.fi/festival/

Teaterkalaset

Nu kan man anmäla alla teater och sommar älskande 7-12 åringar till Teaterkalaset. Årets Teaterkalas arrangeras 11-14.6.2018 i Åboland med busstransport från hela Svenskfinland.

Målet med Teaterkalaset är att deltagarna skall få ett sommarminne de inte glömmer i första taget. Vi kombinerar spännande workshops och teater med sommarnöjen, äventyr och naturligtvis fester. Därtill har man möjligheten att få nya vänner från hela Svenskfinland

Evenemanget arrangeras i år för 17de gången och arrangör för Teaterkalaset är Finlands Svenska Ungdomsförbund i år i samarbete med Åbolands Ungdomsförbund.

Mera information om Teaterkalaset inom kort: www.fsu.fi/teaterkalaset
#teaterkalaset!!!
Notera att även 13-15 åringar möjligheten att delta i Teaterkalasets special program. Läs mera om det på hemsidan!!!

 

Vill du beställa på Teater.fi: infobrev?

Vi skickar ut info 6 ggr i året om bland annat auditioner, festivaler samt understöd som gynnar teaterföreningarna.

* obligatorisk
/ ( mm / dd )