"Den här ormen måste flytta ..." Publikarbete som källa för ny kunskap

13.10.2016 kl. 10:07
Hur kan teaterns publikarbete användas för att få fram ny kunskap om barns och ungas erfarenheter och upplevelser?

TIUKU-klubben i oktober inbjuder till reflektion kring möjligheterna att engagera barn och unga och få fram deras egna observationer, tankar och upplevelser med hjälp av scenkonst.

I diskussionen utgår vi från Dockteater Ofelias föreställning Reetu och Lola som handlar om hur två ormar försöker slå rot i Kotteby. Publikarbetet för föreställningen planeras av dockteaterkonstnär Anne Lihavainen samt akademiforskare Anna-Kaisa Kuusisto-Arponen. I diskussionen deltar förutom dessa regissören, skådespelerskan och manusförfattaren Haje Abrahamsson. Diskussionen leds av filosofen och musikern Petter Korkman.

TIUKU-klubben är en paneldiskussion ordnad av Kulturfabriken för informationsspridning r.f. Klubbens övergripande syfte är att utforska gränssnittet mellan professionell konst- och kulturarbete och professionell forskning och kunskapsförmedling. Denna gång ordnas klubben på Svenska Teaterns NICKEN-scen i samarbete med Svenska Teatern och projektet Nicken NU.

Efter panelen kan intresserade se pjäsen Reetu och Lola kl 18.30 på NICKEN. De 10 första anmälda bjuds på föreställningen av Kulturfabriken för informationsspridning r.f. Övriga kan köpa biljett i Svenska Teaterns biljettkassa eller på Lippu.fi. Svenska Teaterns biljettkassa är öppen måndag-lördag kl 12-18 och en timme innan föreställning, tfn +358 (0)9 6162 1411 

Tiuku-klubb 18.10 kl 17-17:45
Plats: NICKEN, Svenska Teatern, Norra Esplanaden 2, Helsingfors
Pris: Tillställningen är gratis, och efter panelen finns det utrymme för fri samvaro. Biljetter till Reetu och Lola 12 €, de 10 första gratis.
Anmälningar: fanny.vilmila@nuorisotutkimus.fi

Mer information om Tiuku: www.tiuku.info
Mer information om föreställningen: www.svenskateatern.fi

 

Vill du beställa på Teater.fi: infobrev?

Vi skickar ut info 6 ggr i året om bland annat auditioner, festivaler samt understöd som gynnar teaterföreningarna.