Ungdomsmusikalen BRÄND söker nu unga skådespelare (födda 1994-99) från hela Svenskfinland.

09.10.2015 kl. 10:40
Finlands Svenska Ungdomsförbund FSU r.f. sätter upp sin fjärde ungdomsmusikal och söker nu talangfulla ungdomar. BRÄND är en nyskriven musikal som kommer att ha urpremiär under våren 2016, varefter produktionen kommer att åka på turné runt om i Svenskfinland.

Musikalen är en fortsättning på FSU:s tidigare ungdomsmusikaler Vaude (2009), Chans (2011) och Riskzon (2013), där ungdomar från hela Svenskfinland deltog för att tillsammans göra föreställningar på olika orter i Finland. BRÄND är skriven av Hanna Åkerfelt som också var en av författarna till PlayMe. Musikalen berättar om en värld som har brunnit och en grupp ungdomar som är isolerade på en ö. De har fått en uppgift att lösa och framtiden hänger på om de lyckas. När deras enda kontakt till omvärlden bryts tvingas de välja om de ska stanna kvar på ön eller söka sig bort för att överleva.

Under november kommer det att arrangeras auditionstillfällen i Helsingfors, Åbo, Vasa och på Åland. Efter det följer intensiva övningsläger, var av det första inträffar direkt efter årsskiftet.

Auditioner runt Svenskfinland:

Åbo 1.11
Kulturkarnevalen (för kulturkarnevalens deltagare) 6.11
Vasa 7.11
Mariehamn 14.11
Helsingfors 15.11

Anmälan till auditionerna sker via musikalens hemsida på adressen musikalenbrand.fi.
 

Information:

Kim Lindström
Projektledare
050-5020 161
kim.lindstrom@fsu.fi
musikalenbrand.fi

 

Vill du beställa på Teater.fi: infobrev?

Vi skickar ut info 6 ggr i året om bland annat auditioner, festivaler samt understöd som gynnar teaterföreningarna.

* obligatorisk
/ ( mm / dd )